Dominique Simionescu

„De la festivalul ,,Hermannstadtfest”, melodia ,,Cântecul Nostru” nu este doar una dintre piesele pe care le admir, ci este una dintre melodiile mele de suflet. Atunci când am ascultat pentru prima oară acest cântec, pur și simplu m-am îndrăgostit de versuri, de linia melodică, de acea chitară de pe fundal, de sensibilitate… de tot! Chiar dacă după prima ascultare știam aproximativ 95 la sută din piesă, eu am ascultat-o (zilnic) de vreo 20 de ori și mă durea sufletul atunci când opream melodia, parcă aveam un gol în suflet. ,,Cântecul Nostru” și-a câștigat un loc în sufletul meu și abia aștept să reinterpretez melodia la cele mai potrivite evenimente!”

Deși eu sunt un mare fan al artiștilor și melodiilor de demult, spre rușinea mea – până la festivalul ,,Hermannstadtfest” 2021 – nu știam prea multe despre maestrul Ioan Gyuri Pascu, deși una dintre melodiile pe care le ador din adolescenţă este ,,Ce liberi am fi”. Cu ocazia acestui eveniment m-am documentat și am aflat foarte multe lucruri interesante despre acest artist extraordinar! Niciodată nu este prea târziu, nu? Am vorbit despre Ioan Gyuri Pascu și cu ,,fratele” meu, Codruț Croitoru, care mi-a predat o adevărată lecție despre Gyuri Pascu! Mi-a arătat foarte multe melodii, despre care habar nu aveam și de atunci am devenit o admiratoare de a artistului…

Nu știu cum a fost ca om, însă dacă ar fi trăit, atunci pot spune că aș fi băut o bere cu dumnealui (aceasta este o vorbă de a mea, vorbă pe care o spun doar despre oamenii pe care îi consider nemaipomeniți). Îmi pare rău că nu am apucat să îl cunosc, căci sunt sigură că am fi vorbit foarte mult, despre orice și că – cine știe? – poate am fi colaborat!

De la festivalul ,,Hermannstadtfest”, melodia ,,Cântecul Nostru” nu este doar una dintre piesele pe care le admir, ci este una dintre melodiile mele de suflet. Atunci când am ascultat pentru prima oară acest cântec, pur și simplu m-am îndrăgostit de versuri, de linia melodică, de acea chitară de pe fundal, de sensibilitate… de tot! Chiar dacă după prima ascultare știam aproximativ 95 la sută din piesă, eu am ascultat-o (zilnic) de vreo 20 de ori și mă durea sufletul atunci când opream melodia, parcă aveam un gol în suflet. ,,Cântecul Nostru” și-a câștigat un loc în sufletul meu și abia aștept să reinterpretez melodia la cele mai potrivite evenimente!

Cât despre maestrul Ioan Gyuri Pascu… a fost (iar pentru mine și este) un om de nota 1000 și un artist adevărat, de care țara noastră trebuie să fie mândră!

Dominique Simionescu, solist vocal, director festivalul ,,Hermannstadtfest”